Ghidul de bune practici

Ghidul de bune practici prezintă principalele constatări de cercetare ale proiectului ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie, al cărui promotor este Ateneul Național din Iași.


Ne dorim ca acest ghid să dea curaj, să provoace, să inspire o schimbare în ceea ce privește educația prin teatru, prin artă. Dimensiunea creativă este deseori estompată de învățarea normativă. Școala ar trebui să urmeze trei direcții: pedagogică, socială și artistică. Actul cultural/ artistic ce are și un obiectiv educațional, întărește dimensiunea pedagogică și o transferă către comunitate. Ce poate învăța școala de la cultură și artă? Ce pot învăța cultura și arta de la școală?


Totodată, ghidul de bune practici evidențiază eficiența abordării acestui domeniu interdisciplinar al artelor și sănătății, ce vizează integrarea artelor la nivel individual și comunitar întrucât, participarea la activități artistice și culturale este asociată, în mod semnificativ, cu o stare de sănătate bună și o satisfacție ridicată de viață.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA

Views: 0